Forsiden Program Formål Tilmelding Links Kontakt Referater

Tro

Skam, helbredelse og tre koner!


PROGRAM 2018-19

Lektion 4
lørdag 23. februar 2019 kl. 9.00-12.00


Tro og helbredelse


v/ professor Niels Christian Hvidt

Mennesket lever ikke af brød alene, hedder det metaforisk. Omfattende forskning viser, at noget af det vigtigste for et godt og fuldt liv er, at vi oplever livet som meningsfuldt.


Det bliver særlig væsentligt, når vi er udfordrede i livet. Når vi mennesker mister et familiemedlem, et barn, en ægtefælle, en forælder, når vi bliver skilt, eller når vi bliver ramt af sygdom eller anden krise – så søger vi efter noget at finde mening i, noget at håbe og tro på. Noget, der kan nære vores indre liv og den længsel, der på ingen måde alene kan mættes ved medicinsk opmærksomhed. Niels Christian Hvidt, dr.theol., professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved Syddansk Universitet i Odense er i færd med at udforske, hvordan det forholder sig i Danmark, og befinder sig således midt i krydsfeltet mellem tro, mening og videnskab.


Der er mange gode grunde til igen at belyse forholdet mellem krop, psyke og sjæl: Foredraget bygger på ti års dansk grundforskning indenfor feltet, som Hvidt har været initiator og leder af. Han redegør for resultater, herunder også danske, der viser, at mennesker med stærke værdier og oplevet mening har en lavere sygdomsrisiko, lever længere og klarer sig bedre gennem kriser. Dernæst sætter han fokus på, hvilken rolle mening, håb og tro har ved sygdom i et sekulariseret samfund som det danske, hvor religion spiller en mindre rolle, men hvor over 70 % af befolkningen alligevel kalder sig troende. Tilsyneladende er der få ting, der får danskere til at tænke over mening og eksistens, som netop sygdom gør det.

Middelfart Sognegård, Algade 7, 5500 Middelfart

Find vej

Klik her for printervenlig version af programmet (Pdf)

Tilbage